14 Ocak 2017 Cumartesi

Baharatlı Tavuk Kanadı Tarifi

Baharatlı Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanadı,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • Tuz.

Baharatlı Tavuk Kanat Yapılışı

Tavuk kanatları yıkayıp suyunu süzelim ve bir kaba alalım.
Üzerine baharatları, rendelenmiş sarımsakları, sıvı yağı ve tuzu ilave edip iyice harmanlayalım.
Sonra buzdolabına kaldırıp en az 1 saat dinlendirelim.
Daha sonra önceden ısıtılmış 250° fırında 30-35 dakika pişirelim.
İsterseniz Baharatlı Tavuk Kanatları arkalı önlü tavada da kızartabilirsiniz.
Tavukların piştiğini kanatlardan birine çatal batırarak anlayabilirsiniz. Eğer çatal rahatlıkla batıp çıkıyorsa pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder