12 Ocak 2017 Perşembe

Soslu Makarna Tarifi


Salçalı Makarna Tarifi

Malzemeler:

* 1 – 1,5 çorba kaşığı domates salçası
* Yarım fincan Sıvı yağ
* 1 Fincan kaynar su (kaynar makarna suyu da olur)
* Birkaç sap ayıklanmış Dereotu (isteğe bağlı)
* Birkaç sap ayıklanmış Maydanoz (isteğe bağlı)
* Bir-iki fiske karabiber (isteğe bağlı)
* Bir fiske kırmızı biber (isteğe bağlı)
Yapılışı: Normalde makarnayı süzgece aldıktan sonra yağlayıp karıştırıp pişirme işlemini tamamlıyorduk. Eğer salça sosunu tabağa aldığınız sade makarnanın üzerine dökecekseniz bir tavada ayrı hazırlamanız gerekiyor ama tüm makarna ile karıştırmayı düşünüyorsanız makarna piştikten sonra süzgece aldığınızda suyunu boşalttığınız tencereyi yağlayın. Daha sonra salçayı ekleyip 1 dakika kadar karıştırın, sonra bir fincan kaynar suyu ekleyin, karıştırmaya devam edin.Salça suyu çekip akışkan krema kıvamına gelince, içine istiyorsanız baharatları, ayıklanmış dereotu ve maydanozu da ekleyip tekrar karıştırın (Eğer salça size daha koyu görünüyorsa yarım fincan daha kaynar su ekleyip salçaya yedirebilirsiniz). Daha sonra ise suyu süzülmüş makarnayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Salça sosunu ayrı tavada yaptığınız takdirde ise; sade makarnayı normal şekilde yapın ama sosu hazırlarken makarna zaten önceden yağlanmış olduğundan bu sefer daha az yağ kullanın. Sos tamamlandıktan sonra ise tabağa servis ettiğiniz makarnanın üzerine bir kaşık veya kepçeyle isteginize göre dökün.
Salçalı makarnanız hazır, afiyet olsun 🙂

Domatesli Makarna Tarifi

Malzemeler

* 2 Büyük ya da 3 Orta Boy Kabukları Soyulmuş Domates
* Yarım fincan Sıvı yağ
* Birkaç sap ayıklanmış Dereotu (isteğe bağlı)
* Birkaç sap ayıklanmış Maydanoz (isteğe bağlı)
* Bir-iki fiske karabiber (isteğe bağlı)
* Bir fiske kırmızı biber (isteğe bağlı)
Yapılışı: Normalde makarnayı süzgece aldıktan sonra yağlayıp karıştırıp pişirme işlemini tamamlıyorduk. Eğer domates  sosunu tabağa aldığınız sade makarnanın üzerine dökecekseniz bir tavada ayrı hazırlamanız gerekiyor ama tüm makarna ile karıştırmayı düşünüyorsanız makarna piştikten sonra süzgece aldığınızda suyunu boşalttığınız tencereyi yağlayın. Daha sonra kabuklarını doğrayıp küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırın ve üzerlerine bastırdığınızda pelteleşinceye kadarkarıştırıp pişirin. Daha sonra ise dereotu, maydanoz ve baharatları ekleyip tekrar bir kaç defa karıştırın. Daha sonra ise suyu süzülmüş makarnayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Dilerseniz makarnanızı servis ederken üzerine kaşar da rendeleyebilirsiniz oldukça lezzetli ve doyurucu olur.
Domatesli makarnanız hazır, afiyet olsun 🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder