23 Ocak 2017 Pazartesi

Maraş Dondurması Tarifi

Maraş Dondurması Tarifi


  • 5 su bardağı Süt
  • 1 bardaktan biraz fazla şeker ( 250 gram)
  • 3 gram ( 1 tatlı kaşığı ) saf salep

Maraş Dondurması Yapılışı

  • "Sütü çorba tenceremize alalım ve kaynatalım.
  • Kaynayan süte şekerimizi ilave edelim ve yine kaynatalım.
  • Bu arada bir kase suyun içinde salebimizi eritelim.
  • Kaynayan şekerli suyumuza bir yandan erimiş salebimizi sicim gibi akıtırken, bir yandan da hızlı hızlı sütümüzü karıştıralım. ( Salep tam olarak düzgün erimediği, biraz topaklandığı için, tel süzgeçten geçirerek akıtalım süte)
  • Karıştıra karıştıra iyice pişirelim.
  • Sütümüz her yandan kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra tenceremizi ateşten alalım.
  • Ateşten aldığımız sütümüzün, önce bir 5 dakika kadar kepçe ile karıştırıp savurarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım.
  • Sonra sık sık tencerenin yanına gidip aynı şekilde soğuyana kadar kepçe ile savurup karıştıralım.
  • Soğuyan malzememizi dondurucuya girebilecek bir kaba aktarıp,
  • Buzlukta veya derin dondurucuya donması için bırakalım.
  • 15- 20 dakikada bir çıkarıp, kabın kenarında donmuş olan kısımları ortaya sıyırarak karıştırıp tekrar dolaba kaldıralım.
  • Dondurmamız katı, sakız gibi olunca dolaptan alıp servis yapalım.
  • "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder