Krepli Pasta Tarifi
Bütün ev hanımı kadınların en çok beğendiği “pasta” çeşidinden biri olup ve en pratiğinden leziz mi leziz KREP PASTA tarifini sizlerle paylaşıyoruz..
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 4/5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un (tepeleme olmasın)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- yarım paket krema 100 ml
- Kuvertür çikolata
Hazırlanışı:
- Krep hamuru için yumurta, şeker 3-4 dakika çırpılır.
- Ardından süt, sıvıyağ, kakao, un, vanilya eklenip çok az daha karıştırılır.
- Yağladığımız teflon tavaya 1 kepçe krep hamuru dökülür. (İnce bir kıvamda olması için dikkat ediniz)
- Ve arkalı önlü pişirilip diğer hamurlara da aynı işlem yapılır.
- Krema malzemelerini ocakta pişiriyoruz. (Bu krema tarifi tüm pasta ve tatlılarda kullanabilceğiniz nefis bir tattır)
- Biraz ılıdıktan sonra muhallebiye kremayı ekleyip çırpıyoruz.
- Kreplerimizin her katına muhallebili harçtan sürüyoruz. (Bizim krep pastamız 16 kat oldu. Kat sayısı malzemeye ve krep boyutuna göre değişebilir)
- Son katına üzeri için; 200 ml kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve üzerine 150 gram kuvertür çikolata ekleyip, erimesi için karıştırın.
- Ve hazırlanan sosumuz krep pastanın üzerine dökülüp süslemesi yapılır.
- Soğutucu dolaplarında bir süre bekletilir servise hazır edilir.
- Hafif ve lezzetli bir pasta mutlaka deneyin deriz, kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder