14 Ocak 2017 Cumartesi

Krepli Pasta Tarifi

Krepli Pasta Tarifi

Bütün ev hanımı kadınların en çok beğendiği “pasta” çeşidinden biri olup ve en pratiğinden leziz mi leziz KREP PASTA tarifini sizlerle paylaşıyoruz..

 Malzemeler:







  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 4/5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krema için;
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un (tepeleme olmasın)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket krema 100 ml
  • Kuvertür çikolata

 Hazırlanışı:


  1. Krep hamuru için yumurta, şeker 3-4 dakika çırpılır.
  2. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, un, vanilya eklenip çok az daha karıştırılır.
  3. Yağladığımız teflon tavaya 1 kepçe krep hamuru dökülür. (İnce bir kıvamda olması için dikkat ediniz)
  4. Ve arkalı önlü pişirilip diğer hamurlara da aynı işlem yapılır.
  5. Krema malzemelerini ocakta pişiriyoruz. (Bu krema tarifi tüm pasta ve tatlılarda kullanabilceğiniz nefis bir tattır)
  6. Biraz ılıdıktan sonra muhallebiye kremayı ekleyip çırpıyoruz.
  7. Kreplerimizin her katına muhallebili harçtan sürüyoruz. (Bizim krep pastamız 16 kat oldu. Kat sayısı malzemeye ve krep boyutuna göre değişebilir)
  8. Son katına üzeri için; 200 ml kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve üzerine 150 gram kuvertür çikolata ekleyip, erimesi için karıştırın.
  9. Ve hazırlanan sosumuz krep pastanın üzerine dökülüp süslemesi yapılır.
  10. Soğutucu dolaplarında bir süre bekletilir servise hazır edilir.
  11. Hafif ve lezzetli bir pasta mutlaka deneyin deriz, kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder