Evde Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr satırdan geçirilmiş kuzu eti,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
- Yarım su bardağı su,
- Tuz,
- Pul biber,
- 1 adet kuru soğan,
- Sumak,
- Biber turşusu,
- 2 adet domates,
- 7-8 dal maydanoz,
- Lavaş.
Evde Tantuni Yapılışı
Etleri ve sıvı yağı saç tavamıza alalım.
Etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Kuzu eti kullandığım için çok çabuk pişti. Dana eti kullanacaksanız önceden mutlaka haşlayın.
Maydanozu ince ince doğrayalım.
Domatesleri ince ince dilimleyelim.
Kuru soğanı ince yarım ay şeklinde dilimleyelim.
Soğanı tuzla biraz ovalayıp acısını alalım.
Sonra soğanı sudan geçirip suyunu sıkalım.
Soğanın içine sumağı ilave edip karıştıralım.
Etler pişmek üzereyken içine suyu ve pul biberi ilave edip karıştıralım.
Etler piştiğinde dibinde biraz suyu kalsın ki lavaşları nemlendirmek için kullanacağız.
Lavaşları etlerin üzerine kapatıp nemlendirelim.
Lavaşın ortasına 2 yemek kaşığı kadar et koyalım.
Üzerine bir sıra domates, kıyılmış maydanoz, bir sıra da sumaklı soğan koyup rulo şeklinde saralım.
Tantuniyi biber turşusu ve ayranla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder