Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram vita yağ
- 2 yumurta (akı)
- 1 su bardağı süt (ılık)
- Yarım su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurtaların sarısı, susam, çörek otu
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
Vita yağ nedir diye soranlara ilk olarak açıklamak istiyorum; pastacıların kullandıkları suyu alınmış yağ, bunu bazı büyük marketlerden bulabilirsiniz eğer bulamazsanız bim in margarinin su oranı daha az. Margarini eritin ve tekrar donması için bekletin. Altında kalan suyu atın margarini kullanın.
Gelelim poğaçanın yapılışına bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Sırası ile bütün malzemeleri ekleyelim. Elinize yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyelim. Ve mayası gelene kadar bekletelim. Mayası gelen hamurdan cevizden biraz parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
Fırının ayarını düşük bir ayarda tutup tepsi mayası gelmesi için tepsiyi fırına verin. Kabarınca yumurta sarısı sürüp susam serpip 200 derece pişirilir. Afiyet bal şeker olsun.
Gelelim poğaçanın yapılışına bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Sırası ile bütün malzemeleri ekleyelim. Elinize yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyelim. Ve mayası gelene kadar bekletelim. Mayası gelen hamurdan cevizden biraz parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
Fırının ayarını düşük bir ayarda tutup tepsi mayası gelmesi için tepsiyi fırına verin. Kabarınca yumurta sarısı sürüp susam serpip 200 derece pişirilir. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder